Blogger Widgets Chic beauty by marinelli: Ακμή;ask the best...

The blue night

Κυριακή, πριν καλά καλά ξημερώσει βρέθηκα μέσα στο δάσος...

I love kimono

Mε ένα πολύ απλό και καθημερινό ντύσιμο μπορείς να μετατρέψεις το style σου σε κάτι...

Rock-Chic Outfit

Μα φυσικά αναφέρομαι στην τελευταία μόδα των zakard κολάν...

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2014

Ακμή;ask the best...


Όλοι ξέρουμε για την ακμή!Λιγότερο ή περισσότερο, όλους μας ταλαιπώρησε ή μας ταλαιπωρεί ακόμα!Τι είναι όμως η ακμή?Από τι προκαλείται και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;Προφανώς όχι με τα γιατροσόφια που έκαναν οι γιαγιάδες μας!Εμείς λοιπόν στο Chic beauty by Marinelli θέλαμε απαντήσεις από τους καλύτερους και γι' αυτό επικοινωνήσαμε με τον κύριο Κωνσταντίνο Σταματόπουλο, από το 
http://blog.myskin.gr/
 ,ο οποίος είναι δερματολόγος-αφροδισιολόγος στην πανεπιστημιακή κλινική του Göttingen της Γερμανίας και του θέσαμε κάποιες ερωτήσεις για αυτό το πολύ σοβαρό δερματικό θέμα.

1)Τι είναι γενικά η ακμή;
Η ακμή είναι μία πολυπαραγοντική πάθηση του δέρματος. Προσβάλλει την περιοχή που η ρίζα της τρίχας συναντά το σμηγματογόνο αδένα του δέρματός μας και προκαλεί πολλές διαφορετικές βλάβες.


2)Πότε κάνει την εμφάνιση της και ποιοι παράγοντες παίζουν ρόλο ώστε να εμφανιστεί;
Συνήθως εμφανίζεται στην εφηβεία αλλά μπορεί να εμφανιστεί και αργότερα, οπότε μιλάμε και για την περιβόητη "ακμή ενηλίκων”.
Τα ακριβή αίτια δεν είναι γνωστά, αν και είναι πολυπαραγοντική νόσος. Οι παράγοντες που εμπλέκονται στην εμφάνισή της ακμής είναι 
1.οικογενειακό ιστορικό (κληρονομικότητα)
2.ορμονικές διαταραχές
3.στρές
4.μετά από ερεθισμό του δέρματος
5.χρήση ορισμένων φαρμάκων (λίθιο,ανδρογόνα)
6.χρήση αναβολικών και διαφόρων ναρκωτικών ουσιών
7.χρήση λιπαρών και ακατάλληλων για τον τύπο δέρματος καλλυντικών

3)Υπάρχουν διάφορα είδη ακμής;
Η ακμή εκδηλώνεται με διαφορετικές μορφές διαφορετικής έντασης (από ήπια έως πολύ σοβαρή).
- Μη φλεγμονώδεις μορφές ακμής: Πρόκειται για τις πιο ήπιες και κοινές μορφές ακμής που υποχωρούν μετά την εφηβεία και κύρια συμπτώματα τους είναι οι ανοιχτοί και κλειστοί φαγέσωρες
- Φλεγμονώδεις μορφές ακμής: Εδώ ανήκουν οι πιο βαριές περιπτώσεις ακμής που δύσκολα υποχωρούν, με συμπτώματα όπως φλύκταινες, οζίδια ή κύστες τα οποία είναι πιθανό να προκαλέσουν ουλές.

4)Τι επιπλοκές μπορεί να έχει; γιατί δεν είναι το ίδιο εμφανής και έντονη σε όλους;
Οι επιπλοκές της ακμής περιορίζονται στο δέρμα και είναι ουσιαστικά οι ουλές ακμής που πολύ δύσκολα αντιμετωπίζονται.
Το γιατί δεν είναι το ίδιο εμφανής και έντονη σε όλους σχετίζεται με τον τύπο της ακμής που εμφανίζει ο καθένας. Πχ. ορμονικές διαταραχές σε ενήλικο οδηγούν συνήθως σε σοβαρή κυστική ακμή με πιθανότητα ανάπτυξης ουλών.

5)Ποιοι είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της ακμής και τι προτείνετε στα άτομα που έχουν τα πρώτα σημάδια αλλά και στα άτομα με προχωρημένη ακμή;
Η ακμή απαιτεί έγκαιρη θεραπεία για να μην υποτροπιάσει και να μην αφήσει ουλές. Αν δεν γίνει θεραπεία ή δεν επιλεγεί η σωστή θεραπεία, μπορεί να επιμένει για πολλά χρόνια.
Η θεραπεία εξαράται και πάλι από την αιτία της ακμής. Οι πιο ελαφριές μορφές αντιμετωπίζονται με κρέμες και τοπική φροντίδα του δέρματος, ενώ οι σοβαρότερες απαιτούν χάπια: αντιβίωση, ορμονική θεραπεία ή ρετινοειδή.
Οι ουλές τις ακμής αποτελούν ειδική περίπτωση, απαιτούν πολύ έμπειρο και ικανό δερματολόγο για να υπάρξει εμφανές αποτέλεσμα.


Στο Chic beauty by Marinelli ψάχνουμε για να σας δίνουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και τις καλύτερες πληροφορίες!Μείνει συντονισμένη γιατί έρχεται πολύ υλικό από fashion,beauty αλλά και πολλά πολλά tips!Και φυσικά πάντα να θυμάσαι πως  Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ... ;-)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου